Lodówka

Sposób przygotowania

Opłukany i osuszony schab nasmarować olejem, natrzeć przyprawami, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok. 12 godzin.
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żroodpornego przekładamy schab i pieczemy w piekarniku w temp. ok 120-130 stopni aż do miękkości.
Ananasy kroimy w kostke i odcedzmy. Pod koniec pieczenia przekładamy do je do mięsa i ogrzewamy jeszcze przez ok 10 min.
Z soku ananasowego robimy sos:
do soku przelewamy sos z pieczenia i zagęszczamy mąką ziemniaczana według uznania.
Mięso kriomy w plastry, przekładamy upieczone ananasy i polewamy sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszny!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    schab na słodko... koniecznie do wypróbowania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Polecam serdecznie:) Ja już dawno przekonałam się do mięs na słodko.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Kochany ananasik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    O, tak.Ja też bardzo go lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajne połączenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo lubię na słodko mięsko a tak nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !