Sposób przygotowania

Opłukany i osuszony schab nasmarować olejem, natrzeć przyprawami, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok. 12 godzin.
Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żroodpornego przekładamy schab i pieczemy w piekarniku w temp. ok 120-130 stopni aż do miękkości.
Ananasy kroimy w kostke i odcedzmy. Pod koniec pieczenia przekładamy do je do mięsa i ogrzewamy jeszcze przez ok 10 min.
Z soku ananasowego robimy sos:
do soku przelewamy sos z pieczenia i zagęszczamy mąką ziemniaczana według uznania.
Mięso kriomy w plastry, przekładamy upieczone ananasy i polewamy sosem.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !