Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OPIEŃKI MARYNOWANE.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 20-30 ziaren
sól do smaku
cukier do smaku
woda 3 szkl
ocet 10 % 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
opieńki 5 l
cebula 1-2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: OPIEŃKI MARYNOWANE.

Grzyby dokładnie umyć i oczyścić.
Jeśli są młode i drobne pozostawić w całości, większe pokroić.Zalać wodą, dodać cebulę poszatkowaną w piórka, gotować 15 min.Odcedzić.
Przygotować marynatę.
Połączyć wodę z octem, doprawić, zalewa powinna być wyrazista, słodko-kwaśna.
Do garnka z zalewą włożyć grzyby, wymieszać i pozostawić na noc.Przygotować słoiki.Nazajutrz Marynatę z opieńkami zagotować i wrzące wkładać do słoików.Zakręcać, odstawić dnem do góry do wystygnięcia.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 09.08.2011 08:30
uwielbiam
cukiereczek 21.12.2010 08:51
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak