Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser /porcja 200 kcal/

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Biszkopty 40 g
skórka z cytryny do smaku
cukier waniliowy do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
jabłka 4 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser /porcja 200 kcal/

jabłka obrać , pokroić na plasterki, poddusić z kilkoma łyżkami wody.Miękkie zmiksować lub rozgnieść dokładnie tłuczkiem do ziemniaków.Dodać cynamon,cukier waniliowy /lub aromat waniliowy - parę kropli/, skórkę z cytryny starta na drobnej tarce. Przygotować 2 pucharki. Biszkopty pokruszyć na małe kawałki i układać naprzemiennie z musem jabłkowym. Dla niedbających o linię można przybrać bita śmietaną, posypac tarta czekoladą. Deser dobry na ciepło i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 11.11.2011 18:10
o jej
Edyta31 26.08.2011 14:42
ciekawy pomysł, pyszny deserek :)
Krzysztof42 18.01.2011 16:29
popieram deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak