Sposób przygotowania

Kawę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Schłodzone białka ubij. Pod koniec ubijania dodaj sok z cytryny i szczyptę soli. Następnie powoli małymi porcjami dosypuj do piany białkowej cukier puder. Po dodaniu ostrożnie mieszaj. Gdy dodasz cały cukier puder do piany dodaj przestudzoną kawę. Wlewaj ją małymi porcjami delikatnie mieszając. Przełóż do foremki.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 140 C. Susz bezy w uchylonym piekarniku około godziny.
Czekoladę deserową stop w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści zostaw do ostygnięcia, często ją mieszając. Polej nią wystudzone bezy. Zanim polewa wystygnie posyp czekoladą posypką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !