Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka marcepankowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 20 dag
cukier puder 20 dag
likier amaretto 2 łyżki
koniak 1 łyżeczka
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka marcepankowe

Obrane ze skórki migdały zemleć. Wymieszać z cukrem pudrem, zemleć. Zagnieść z likierem. Połową zagnieść z kakao i koniakiem. Obie masy rozwałkować na grubość 2 cm. Położyć jedną na drugiej, zrolować i pokroić w plasterki grubości 1 cm. Udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak