Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem szparagowy

5.0
(35)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 2 pęczki
rosół 1,5 litra
mleko 1/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana kremowa 30% 1 szklanka
żółtko jajek 2 szt
sól, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem szparagowy

szparagi gotujemy w rosole do miękkości,przecieramy przez sito,przelewajac wywarem i zagęszczamy mąką rozprowadzoną w zimnym mleku, doprawiamy i zagotowujemy.po odstawieniu z ognia,dodajemy smietanę, lekko ubitą z żółtkami. łączymy.podajemy gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.10.2012 08:31
świetna
pioge7 13.05.2012 08:53
dobre
usmiech 24.01.2012 23:08
ciekawe
rakow2
rakow2 11.11.2011 18:09
mniam
gosia561 21.05.2011 22:38
pewnie niezła
Edyta38 14.01.2011 10:45
pychotka ja lubię:)
edyta44 22.11.2010 21:39
kwestia gustu
Ela20 04.11.2010 19:09
a ja bardzo lubię szparagi :)
malenkaaa_85 12.09.2010 08:02
ja tez niebardzo.
Margo1 28.08.2010 09:19
za szparagami za bardzo nie przepadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak