Sposób przygotowania

Parzymy jajka i oddzielamy białka od żółtek. W głębokim misce ubijamy z białek sztywną pianę. W drugim naczyniu ucieramy na gładką masę żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia oraz sok z cytryny. Dodajemy do białek i łączymy z przesianą mąką pszenną delikatnie mieszając by masa pozostała \"puszysta\".
Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i wstawiamy do piekarnika. pieczemy w średniej temp. przez 30 - 40 min aż się ze złoci.

Z pozostałych składników (budyni, mleka, cukru i margaryny) przygotowujemy krem wg przepisu na krem Rafaelo w mojej księdze przepisów.

Ostudzony biszkopt przecinamy w poprzek na 3. Część środkową wypełniamy konfiturą. Pozostałe \"piętra\" ciasta jak i brzegi smarujemy kremem.
Do dekoracji świetnie nadadzą się sezonowe bądź mrożone owoce oraz uprażone na maśle z cukrem wiórki kokosowe.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !