Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki krem rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 2 szt
margaryna 1 kostka
cukier 0,5 szklanki
mleko 0,5 litr
wiórki kokosowe 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: szybki krem rafaello

Z pół litra mleka odlewamy jedną szklankę w której rozrabiamy oba budynie i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu z 1/2 szklanki cukru. Studzimy. Margarynę o temperaturze pokojowej ucieramy bądź miksujemy na puszysta masę. następnie dodajemy do niej powoli po łyżce \"budyniu\" i wiórków kokosowych. Miksujemy dalej aż masa nie stanie się jednolita.

To doskonały deser z waflami, galaretką lub jako krem do przełożenia ciasta biszkoptowego.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak