Sposób przygotowania

Składniki:

soczewica z puszki 25 dag
cebula czerwona 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
papryka czerwona 1 sztuka
sól
pieprz

Sos:

oliwa 1/5 szklanka
sól
pieprz
ocet winny 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
czosnek 2 ząbki

Wykonanie:

Oliwę rozetrzeć z musztardą, wymieszać z czosnkiem, sosem sojowym, octem i doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 30 min.Cebulę pokroić w cieniutkie talarki i paprykę w kostkę, natkę pietruszki posiekać.Soczewicę wymieszać na patelni z sosem, lekko podsmażyć i ostudzić. Dodać paprykę, cebulę i natkę.Wszystkie składniki razem wymieszać i doprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !