Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salatka pieczarkowa z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 3/4 puszki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
majonez 2-3 łyżki
pieczarki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: salatka pieczarkowa z groszkiem

Do przepisu najlepiej nadają się pieczarki o małych kapeluszach (sałatka wygląda wtedy lepiej). Grzybów nie myjemy! Usuwamy z nich zanieczyszczenia nożem lub pędzelkiem. Oddzielamy kapelusze od nóżek i obieramy ze skórki, główki dzielimy na ćwiartki, natomiast korzonki kroimy w talarki. następnie wrzucamy je na wrzącą, lekko osoloną wodę i gotujemy aż zmiękną.
Odcedzone i ostudzone wrzucamy do miski i mieszamy z pozostałymi składnikami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak