Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój placek po węgiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

80 dag ziemniakow
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
1 kg miesa gulaszowego
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana
papryka czerwona 1 szt
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mój placek po węgiersku

Z podanych składników usmażyć placki (ja smażę na patelni 24cm). Mięso natrzeć Kucharkiem, granulowanym czosnkiem i papryką. Mocno obsmażyć, przełożyć do garnka, na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać do mięsa. Dołożyć przyprawy i kostkę mięsną i dusić do miękkości.Paprykę pokroić w kostkę i dodać do mięsa.Dusić jeszcze 15 min.Doprawić do smaku.Nakładać na placki, składać na pół.Na wierzchu położyć kleks śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 15:50
Dobry placek.
iknkirke 16.04.2012 10:39
mniam
Kate131 02.03.2012 16:56
ładnie wygląda
Wacław 16.10.2011 10:39
pyszne,lubie takie
Henryka2 07.09.2011 23:15
Tak, to to jest plasterek sera żółtego, Można dodawać albo nie.
pacpaw 06.09.2011 23:57
ten dodatek na ostatnim zdjęciu to jest jakiś ser lub masło?
Grazyna0211 06.09.2011 13:44
jak ja lubię takie placki z mięsno-paprykowym nadzieniem a ten jast jeszcze doprawiony w moim guście!
evita0007 18.05.2011 20:31
uwielbiam mniam,mniam ;-)
Izabela/bella81 30.04.2011 00:12
mój mąż bardzo lubi :)
Joanna108
Joanna108 26.11.2010 16:59
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak