Sposób przygotowania

CIASTO NA KLUSKI:
Ziemniaki obieramy, płuczemy i zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy do miękkości. Nastepnie ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praske. Do gorących ziemniaków dodajemy 1 łyżke masła i równomiernie rozsmarowywujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy lekko przestygną dodajemy jajko i mąke według uznaia, razem wszystko mieszając.

FARSZ MIĘSNY:
Łopatkę myjemy i gotujemy z dodatkiem kucharka do miękkości. Następnie mielimy maszynką do mięsa. Cebulkę smażymy na masle złoty kolor, potem dodajemy mięsko i razem mieszamy.

Nabieramy trochę ciasta, robimy dołek i nakładamy farsz. Potem formujemy kuleczkę.

Gdy zrobimy już kluski to wrzucamy na wrząca wode, delikatnie mieszajac. Gotujemy na wolnym ogniu aż do wypłynięcia. Gdy kluseczki wypłyną gasimy ogień i przykrywamy pokrywką na 5 minut. Można kluseczki podac z cebulką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne kluseczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Wyśmienite:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie kluseczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    podobne robię
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !