Sposób przygotowania

Owoce myjemy a następnie wkładamy do garnka, zalewamy ciepłą wodą i podgrzewamy ok 35-40 min, nie dopuszczając do zagotowania. Po tym czasie odkładamy by przestygło. Chłodne, przepuszczamy przez sitko wyłożone gazą. Owoce ponownie umieszczamy w garnku zalewamy dwiema szklankami wody i powtarzamy całą procedurę wraz z odciskaniem soku. Gotowy sok mieszamy z cukrem, aż się całkowicie cukier rozpuści. Sok przelewamy do słoików, szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy w kąpieli wodnej ok 15-20min. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !