Sposób przygotowania

Jabłka nie uszkodzone myjemy, obieramy ze skórki i wydrążamy środek z nasionkami.Następnie jabłko kroimy na plasterki grubości 2-3mm.Na płaskiej blaszce układamy pergamin i na nim pojedynczą warstwę plastrów jabłek. Suszymy w temp. 100-150 stopni na jednej z niższych półek piekarnika z lekko uchylonymi drzwiczkami. Długość suszenia zależy od piekarnika, bez termoobiegu suszą się dłużej niż z termoobiegiem.

Czipsy te są smaczne a przede wszystkim zdrowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzp lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Takie jabłkowe chipsy są świetne! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !