Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zdrowe i smaczne czipsy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg jabłek

Przepis i sposób przygotowania na: zdrowe i smaczne czipsy

Jabłka nie uszkodzone myjemy, obieramy ze skórki i wydrążamy środek z nasionkami.Następnie jabłko kroimy na plasterki grubości 2-3mm.Na płaskiej blaszce układamy pergamin i na nim pojedynczą warstwę plastrów jabłek. Suszymy w temp. 100-150 stopni na jednej z niższych półek piekarnika z lekko uchylonymi drzwiczkami. Długość suszenia zależy od piekarnika, bez termoobiegu suszą się dłużej niż z termoobiegiem.

Czipsy te są smaczne a przede wszystkim zdrowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 05.05.2012 16:16
Takie jabłkowe chipsy są świetne! :)
Kate131 03.05.2011 09:26
bardzp lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak