Sposób przygotowania

Ogórki umyć i pokroić w średnie krążki. Nie obierać. Posypać solą i zostawić tak na 6 godzin. Następnie odlać wodę. Czosnek wymieszać z chili i dodać do ogórków. Olej zagotować i gorącym polać ogórki. Ocet+cukier zagotować, polać ogórki. Wszystko wymieszać i pozostawić na 12 godzin. Następnie włożyć do słoików, zalać płynem, zakręcić i odstawić [najlepiej do piwnicy;)]. Najwcześniej otwieram po około 2 tygodniach, ale wskazana dłuższa wstrzemięźliwość

Ja na tą ilość ogórków robiłam taką łagodniejszą by dzieci mogły też ją zajadać.Dodawałam zamiast chilii paprykę mieloną łagodną i ostrą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !