Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Główka czerwonej kapusty 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziela angielskie Prymat 2
boczku wędzonego 25 dag
średnie cebule 2
łyżeczka smalcu 1
łyżeczka soli 1
dodajemy cukier, piepsz, kucharek Do smaku:
skrapiamy octem Do koloru:

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, dodajemy sol, ziele angielski, liść laurowy i gotujemy do miekkości. Na patelni rozpuszczamy smalec, dodajemy pokrojoną cebulkę w kosteczke i boczek. Ugotowana kapuste odcedzamy i dajemy spowrotem do garnka. Wlewamy podsmażoną cebulkę z boczkiem i razem wszystko mieszamy. Dodajemy do smaku cukier, ocet, pieprz i kucharek według uznania. Dusimy jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.07.2013 08:57
też taką robie
Wiesława1 12.04.2012 09:50
super
Jaheira11 02.08.2011 23:38
bardzo lubię kapustę czerwoną :)
madagaskar 25.03.2011 11:45
pycha
cukiereczek 04.03.2011 10:29
lubię
Izabela28 24.11.2010 11:54
Pychotka:)
wojtek10_89 08.10.2010 07:33
lubie taka kapustke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak