Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy i gotujemy w mundurkach. Odcedzamy, studzimy i obieramy ze skórki i kroimy w talarki. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Natkę pietruszki i koperek myjemy, osuszamy i siekamy. Do bulionu warzywnego wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy, tak by nie było grudek. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą. Wykładamy połowę ziemniaków. Następnie układamy warstwę jajek. Przykrywamy pozostałymi ziemniakami. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem. Zalewamy bulionem. Pieczemy ok 30 min w piekarniku w 200 st C. Podajemy jako samodzielne danie lub do mięsa.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !