Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kantyczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
margaryna 1,5 kostki
jajko 8 szt
cukier puder 2 szkl
mak 0,5 szkl
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dżem morelowy 1 słoik
biszkopty okrągłe 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Kantyczka

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodając po 1 żółtku.Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec połączyć z a na ubitą z białek.Ciasto podzielić na trzy równe części.Do jednej dodać kakao, do drugiej mak, do trzeciej mąkę (2 łyżki).Na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tarta wyłożyć ciasto makowe, potem biszkopty, posmarowane od spodu dżemem, następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty z dżemem. Na wierzchu ułożyć ciasto białe.Piec w temperaturze 180 stopni do czasu, aż się zrumieni. ok 1 godzinę..Upieczone ciasto polać dowolną polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 11.06.2013 12:54
muszę spróbować
maciek7 10.07.2012 21:38
pycha
ilka_86 20.04.2012 11:22
piękne i apetyczne ciasto
Iwusia 19.01.2012 23:28
ale smakowite ciacho :)
Wokalista 02.03.2011 21:26
o raju ! Cudowne !
gacopierz23 01.10.2010 08:11
Zaintrygowała mnie nazwa, ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak