Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem , dodając po 1 żółtku.Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec połączyć z a na ubitą z białek.Ciasto podzielić na trzy równe części.Do jednej dodać kakao, do drugiej mak, do trzeciej mąkę (2 łyżki).Na blachę wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tarta wyłożyć ciasto makowe, potem biszkopty, posmarowane od spodu dżemem, następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty z dżemem. Na wierzchu ułożyć ciasto białe.Piec w temperaturze 180 stopni do czasu, aż się zrumieni. ok 1 godzinę..Upieczone ciasto polać dowolną polewą czekoladową, lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Zaintrygowała mnie nazwa, ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    o raju ! Cudowne !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakowite ciacho :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    piękne i apetyczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !