Sposób przygotowania

Śledzie zalewamy szklanką przegotowanej zimnej wody i odstawiamy na 30 min. Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Śledzie osączamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w cienkie paski.
Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w krążki. Ogórki kroimy w plasterki. Śledzie, ziemniaki, ogórki i cebulę mieszamy. Majonez mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sosem polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Posypujemy sałatkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !