Sposób przygotowania

Do miski wkładamy mielone mięso wbijamy 2 jajka dodajemy suszoną cebulę, przyprawy i posiekany, utarty z odrobina soli czosnek. Całość wyrabiamy, dodając porcjami wywar. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. 8 Jaj gotujemy na twardo. Obieramy i odkrawamy „piętki” tak aby widoczne było żółtko. Wystudzone mięso wykładamy na deskę wyłożoną wysmarowaną tłuszczem folię. Formujemy prostokątny placek i układamy na nim jaja, tak aby żółtko przylegało do żółtka. Następnie formujemy zgrabny wałek. Mięso zsuwamy z foli wprost do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 40 minut

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam pieczeń rzymską. Smakuje wybornie, a i przepis bardzo mi się podoba.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta29

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Fajny przepis
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robie bardzo podobnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    pieczen rzymska,mam na nia ochote od dawna tylko jakos odwagi brak
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    robie co ajkis czas ale zamiast jajek daje np pieczarki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    fajny ptzepis
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    brzmi smakowicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    becia879

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !