Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie zielone platy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzi zielonych 1kg
szklanki wody 1 1/2
szklanki octu 10% 1/2
łyżka gorczycy 1
przyprawa uniwersalna 1
łyżka majeranku 1
łyżka kucharka 1
łyżeczka soli 1
łyżeczka pieprzu 1
Liść laurowy suszony Prymat 4
ziarenka ziela angielskiego 4
duże cebule 2

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie zielone platy

Ze wszystkich składników robimy zalewe. Nastepnie śledzie zielone myjemy i kroimy na 3 części. Dodajemy do przygotowanej wcześniej zalewy. Gotujemy na małym ogniu 7 minut. Spożywamy po ostygnięciu.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.07.2013 08:58
lubię bardzo
cukiereczek 03.05.2011 10:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak