Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka po włosku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
przyprawa do dań włoskich 5 łyż.
sól, pieprz do smaku
olej 4 łyż.
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka po włosku

Czosnek drobno siekamy lub przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki oprócz żeberek dokładnie ze sobą mieszamy. Żeberka dzielimy na porcje po jednym gnatku. Dokładnie obtaczamy w powstałej marynacie i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie pieczemy w piekarniku, aż będą miękkie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.07.2011 23:42
Zgadzam się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak