Sposób przygotowania

1 kg cielęciny
Duża cebula
Łyżka jogurtu
Łyżeczka oregano
Łyżeczka mięty
½ łyżeczki soli
Łyżka soku z cytryny

Mięso i cebulę drobno siekamy, mieszamy z resztą składników i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie wyrabiamy rękoma małe kuliste kotleciki, które nadziewamy na szpadki i pieczemy na rożnie lub w piekarniku. Zamiast oregano możemy dodać do masy mięsnej czosnek lub posiekaną zieleninę, ewentualnie mięso przed zmieleniem marynujemy ok. 2 godziny w zalewie winnej ( 1/8 l czerwonego wina, 2 łyżki octu, sól, pieprz liść laurowy, żabek czosnku, przyprawy aromatyczne).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w zasadzie można chyba wypróbować z dowolnym rodzajem mięsa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !