Sposób przygotowania

50 dag fasoli szparagowej
40 dag ziemniaków
Sos:
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki octu estragonowego
6 łyżek oleju
Sól
Cukier
Pieprz
Ponadto:
2 jaja ugotowane na twardo
2 pomidory
2 łyżki gęstego majonezu

Oczyścić fasolę, pokroić na kawałki, opłukać, ugotować w lekko osolonej wodzie aż będzie miękka, odsączyć. Ziemniaki oczyścić i ugotować w mundurkach- po ugotowaniu obrać i pokroić w plasterki. Na okrągłym półmisku ułożyć warstwę ziemniaków, polać sosem, następnie ułożyć warstwę fasoli i polać sosem. Całość wstawić do lodówki-na 2-3 godziny. Przed podaniem ułożyć w koło pokrojone pomidory i jaja w ósemki, przybrać majonezem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !