Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzybki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 1,5 kg
sól
woda letnia
cebula biała
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki marynowane

Oczyszczona grzyby zalewamy wodą z sola i cebula i gotujemy. Gdy juz bedą miekkie odcedzamy je. Wkładamy w słoiczlach i studzimy. Do octu doleway 3 szklanki wody, dodajemy cukier, cebule, przyprawy. gotowac 15-20 minut. Zalewamy tą zalewą grzyby w słoiczkach , zakrecamy- pasteryzacja powinna trwac 15-20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 25.02.2012 12:57
mmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak