Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toskańskie spagetti frutti di mare

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spagetti 350 gram
Mieszanka owoców morza 400-500 gram
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
pietruszka zielona do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Toskańskie spagetti frutti di mare

Posiekać czosnek, na patelnie wlać oliwę z oliwek i na niej podsmażyć czosnek kilka minut. Potem dodać koncentrat pomidorowy i pietruszkę posiekaną. Mieszankę z owoców morza rozmrozić, makaron ugotować na al dente. następnie dodać owoce morza do sosu i podusić pod przykryciem. Następnie dodać makaron, wymieszać i nakładać na talerz. Można posypać parmezanem świeżo startym. Przepis przywieziony z Toskanii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Islanzadi 08.11.2010 15:31
Wygląda bardzo apetycznie :)
Islanzadi 08.11.2010 15:31
Wygląda bardzo apetycznie :)
Margo1 01.10.2010 08:21
tak ciekawie wygląda
Kate131 01.10.2010 07:02
ciekawe
Kate131 01.10.2010 07:02
ciekawe
peggysue 01.10.2010 00:01
jakie fajne fotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak