Sposób przygotowania

W misce zmieszać sherry z sosem sojowym i cukrem. Do marynaty włożyć pokrojone mięso w cienkie paski i odstawić na godzinę. Odsączyć mięso. Podgrzać oliwę i lekko przyrumienić na niej paski mięsa. Przełożyć mięso na talerz. Do garnka włożyć pokrojoną cebulę, zmiażdżyć i dodać ząbek czosnku. Dodać małe kolby kukurydzy pokrojone na kawałki i namoczone grzyby do garnka.Do garnka wlać wywar, przcier pomidorowy, marynatę, sól, pieprz. Gotować na wolnym ogniu. Utrzeć masło z mąką na miękką pastę, dodać do zupy. Wrzucić mięso i gotować około 3minuty, aż zupa zgęstnieje. Podawać z ciepłymi bułeczkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !