Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wołowy z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sojowy
wytrawne sherry
cukier 6 gram
mięso cielęce bez kości 450 gram
oliwa
cebula biała
czosnek
kukurydza 225 gram
grzyby suszone 5 szt
przecier pomidorowy
sól
masło 30 gram
mąka 10 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wołowy z kukurydzą

W misce zmieszać sherry z sosem sojowym i cukrem. Do marynaty włożyć pokrojone mięso w cienkie paski i odstawić na godzinę. Odsączyć mięso. Podgrzać oliwę i lekko przyrumienić na niej paski mięsa. Przełożyć mięso na talerz. Do garnka włożyć pokrojoną cebulę, zmiażdżyć i dodać ząbek czosnku. Dodać małe kolby kukurydzy pokrojone na kawałki i namoczone grzyby do garnka.Do garnka wlać wywar, przcier pomidorowy, marynatę, sól, pieprz. Gotować na wolnym ogniu. Utrzeć masło z mąką na miękką pastę, dodać do zupy. Wrzucić mięso i gotować około 3minuty, aż zupa zgęstnieje. Podawać z ciepłymi bułeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak