Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1 litr
koperek 1 pęczek
mleko 200 ml
śmietana 100 ml
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
żółtka jaj 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Koperek opłukać i posiekać. Łyżkę masła roślinnego rozpuścić i dodać do niego pół pęczka posiekanego koperku, podsmażyć. Z łyżki masła i mąki pszennej przygotować zasmażkę. Rozprowadzić ją chłodnym mlekiem. Zasmażkę i koperek z masłem dodać do gotującego się wywaru z kości, dodać śmietanę i żółtka jaj. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.02.2014 19:55
świetna zupa
Katarzyna/kate1980 12.06.2012 22:18
super
IZABELA29 22.11.2011 14:23
a ja go uwielbiam
rakow2
rakow2 07.11.2011 16:35
dobra na wiat.......
rakow2
rakow2 07.11.2011 16:35
dobra na wiat.......
pioge7 13.03.2011 10:14
nie lubię kopru :(
madi356 05.01.2011 20:09
uwielbiam zupę koperkową.
Iwusia 21.09.2010 06:47
Bardzo lubię taką zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak