Sposób przygotowania

Mięso pokroić w równą kostkę, obficie posypać przyprawą do gyrosa (tak żeby każdy kawałek był nią oklejony) i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w krążki, cukinię umyć i pokroić w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałek mięsa i plasterek cukinii i od czasu do czasu krążek cebuli. Całość posmarować lekko olejem (żeby szaszłyk nie był zbyt \"suchy\"). Piec na grillu lub patelni grillowej ze wszystkich stron do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wyglądają
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    U Ciebie zawsze znajdzie się coś pysznego
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    U Ciebie zawsze znajdzie się coś pysznego
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł, zwłaszcza teraz gdy zaczyna się sezon na grillowanie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne szaszłyczki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !