Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wieprzowo-cukiniowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nieduże cebule 1-2 szt
cukinie małe 1-2 szt
przyprawa go gyrosa
olej
schab 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wieprzowo-cukiniowe

Mięso pokroić w równą kostkę, obficie posypać przyprawą do gyrosa (tak żeby każdy kawałek był nią oklejony) i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Cebulę obrać i pokroić w krążki, cukinię umyć i pokroić w plasterki. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałek mięsa i plasterek cukinii i od czasu do czasu krążek cebuli. Całość posmarować lekko olejem (żeby szaszłyk nie był zbyt \"suchy\"). Piec na grillu lub patelni grillowej ze wszystkich stron do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.03.2012 16:35
pyszne szaszłyczki:)
anemon 04.04.2011 08:53
Fajny pomysł, zwłaszcza teraz gdy zaczyna się sezon na grillowanie.
ZEWA 30.03.2011 14:00
U Ciebie zawsze znajdzie się coś pysznego
ZEWA 30.03.2011 14:00
U Ciebie zawsze znajdzie się coś pysznego
Emilia22 01.10.2010 10:07
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak