Sposób przygotowania

Jedną cebulę obrać i posiekać. Następnie zalać szklanką wrzątku i ugotować, dolać do niej kwas wymieszany z mąką i całość zagotować. Słoninę pokroić i stopić na patelni, podsmażyć na niej drugą cebulkę( drobniutko posiekaną). Całość dodać do żuru. Doprawić do smaku, dodać czosnek i zaprawić śmietaną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Mniam ... mniam :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam żurek, jest najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    mój ulubiony żurek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha żurek
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczny żurek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !