Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwas na żur 1,5 szklanki
słonina 5 dag
cebula 2 sztuki
śmietana 3/4 szklanki
czosnek 1 ząbek
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Jedną cebulę obrać i posiekać. Następnie zalać szklanką wrzątku i ugotować, dolać do niej kwas wymieszany z mąką i całość zagotować. Słoninę pokroić i stopić na patelni, podsmażyć na niej drugą cebulkę( drobniutko posiekaną). Całość dodać do żuru. Doprawić do smaku, dodać czosnek i zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.02.2014 18:20
bardzo smaczny żurek
Seba 07.11.2013 14:49
pycha żurek
IKrakowianka 03.05.2013 19:42
mój ulubiony żurek :)
Wafelek2601 11.12.2012 08:50
Uwielbiam żurek, jest najlepszy
Iwusia 04.01.2011 00:50
Mniam ... mniam :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak