Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie około 25 minut. Gdy będzie gotowy przesypujemy z torebek do miski, skrapiamy octem ryżowym, mieszamy, jeszcze raz skrapiamy octem i jeszcze raz mieszamy, i pozostawiamy do wystygnięcia. Z przestygniętego ryżu formujemy zwilżonymi (koniecznie) rękoma porcje ryżu jak na zdjęciach i układamy na talerzu. Plastry łososia smarujemy DELIKATNIE z jednej strony pastą wasabi, dzielimy na porcje i układamy na \"paluszkach\" z ryżu wasabi do dołu. Dociskamy palcami rybę do ryżu. Do miseczki nalewamy sou sojowego (dla każdego osobny), w którym maczamy nigiri przed zjedzeniem. A jemy za pomocą pałeczek lub palcami... Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    Musze sprobowac bo wyglada bardzo smacznie
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    wyborne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !