Sposób przygotowania

Kurki oczyścić wypłukać i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć często mieszając, a jak puszczą sok przykryć pokrywą i dusić na małym ogniu do jego odparowania. Do grzybów dodać zioła prowansalskie i majeranek oraz sól i pieprz i wszystko wymieszać. Dodać mąke i szybko wszystko wymieszać, wlać śmietanę i całość mocno podgrzać mieszając od czasu do czasu. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię kurki pod każdą postacią a w śmietanie szczególnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    uwielbiam grzyby w śmietanie, rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Ach te kurki...!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    kurki są wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie z tym,że dodaję jeszcze cebulkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Suoer!.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !