Sposób przygotowania

2 łyżki masła
3 łyżki mąki
1 łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli
3 szklanki wywaru mięsnego
2 szklanki mleka
½ szklanki startego żółtego sera
½ łyżeczki pieprzu
Sól do smaku
Drobne grzanki

Cebulę smażyć w maśle przez 3 minuty na średnim ogniu. Wsypać mąkę i mieszając powoli wlewać wywar i mleko. Zagotować. Wsypać ser i pieprz, mieszając podgrzewać na małym ogniu aż ser się roztopi. Osolić do smaku. Podawać na gorąco z drobnymi grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię takie zupki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !