Sposób przygotowania

20 pieczarek
2 średniej wielkości cebule
20 śliwek ( Świerzych lub mrożonych)
20 plasterków wędzonego boczku
Sól, pieprz, papryka
1 szklanka oleju

Pieczarki o czyścić, umyć, odciąć korzonki. Cebulę obrać, pokroić na niezbyt cienkie plastry i posolić. Ze śliwek usunąć pestki. Boczek posypać papryką. Przygotowane produkty nadziać na szaszłyki w kolejności: pieczarka, boczek, śliwka, cebula, pieczarka itd. Smażyć w płaskim rondlu lub brytfannie na silnie rozgrzanym oleju. Podawać jako przekąskę z białym pieczywem, zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów. Można również podać z ryżem na sypko.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !