Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z pieczarek

20 pieczarek
2 średniej wielkości cebule
20 śliwek ( Świerzych lub mrożonych)
20 plasterków wędzonego boczku
Sól, pieprz, papryka
1 szklanka oleju

Pieczarki o czyścić, umyć, odciąć korzonki. Cebulę obrać, pokroić na niezbyt cienkie plastry i posolić. Ze śliwek usunąć pestki. Boczek posypać papryką. Przygotowane produkty nadziać na szaszłyki w kolejności: pieczarka, boczek, śliwka, cebula, pieczarka itd. Smażyć w płaskim rondlu lub brytfannie na silnie rozgrzanym oleju. Podawać jako przekąskę z białym pieczywem, zieloną sałatą lub sałatką z pomidorów. Można również podać z ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak