Sposób przygotowania

25 dag mąki
15 dag smalcu
1 jajo
Sól
Śmietana
Nadzienie:
50 dag białego sera
50 dag drylowanych czereśni
2 żółtka
Cukier puder

Zagnieść ciasto ze smalcem, szczyptą soli, dodają taką ilość mleka lub śmietany by otrzymać konsystęcie by nie była zbyt gęsta ani zbyt rzadka. Wałkować na cienki placek i posmarować mieszanką smalcu z mąką. Ciasno zawinąć i pokroić na 3 kawałki. Wałkowane ciasto posmarować smalcem, następnie położyć doprawiony ser z żółtkiem, cukrem i ubitym na sztywno białkiem. Na wierzch położyć czereśnie. Zawinąć strucle i włożyć do brytfanki, smarować smalcem i piec w nagrzanym piekarniku. Pokroić ukośnie i posypać cukrem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Czereśnie z białym serem w strudlu to mi brzmi pysznie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !