Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec czereśniowy z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec czereśniowy z serem

25 dag mąki
15 dag smalcu
1 jajo
Sól
Śmietana
Nadzienie:
50 dag białego sera
50 dag drylowanych czereśni
2 żółtka
Cukier puder

Zagnieść ciasto ze smalcem, szczyptą soli, dodają taką ilość mleka lub śmietany by otrzymać konsystęcie by nie była zbyt gęsta ani zbyt rzadka. Wałkować na cienki placek i posmarować mieszanką smalcu z mąką. Ciasno zawinąć i pokroić na 3 kawałki. Wałkowane ciasto posmarować smalcem, następnie położyć doprawiony ser z żółtkiem, cukrem i ubitym na sztywno białkiem. Na wierzch położyć czereśnie. Zawinąć strucle i włożyć do brytfanki, smarować smalcem i piec w nagrzanym piekarniku. Pokroić ukośnie i posypać cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 15.03.2011 17:45
dobre
Joanna108
Joanna108 26.11.2010 08:41
Czereśnie z białym serem w strudlu to mi brzmi pysznie.
usmiech 27.10.2010 12:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak