Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa

500 g wywaru z kości
30 g koperku
50 g włoszczyzny
50 g marchewki
6 ziemniaków
50 g śmietany
10 g tłuszczu
Sól pieprz

Pokroić warzywa, dodać je do wywaru i gotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Koperek drobniutko pokroić, wymieszać z śmietaną, tłuszczem i dodać do zupy, przyprawić; wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak