Sposób przygotowania

Paczka biszkoptów
Krem:
Jedna łyżka budyniu waniliowego
0,2 l mleka
1 paczka cukru waniliowego
1 łyżka cukru pudru
0,5 l śmietany kremówki
1 łyżka żelatyny
0,5 l wody
Rodzynki

Ugotować budyń. Kremówkę ubić na krem śmietankowy i wymieszać z wystudzonym budyniem. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i zagotować. Wymieszać z kremem. Gotowy krem wzbogacić rodzynkami. Ułożyć biszkopty. Posmarować je kremem, przełożyć- na końcu udekorować śmietaną na wierzch położyć winogrona jako dekoracja lub rodzynki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tu na zdjęciu tort z okazji roczku jest nieco przystrojony i za bardzo nie widać jego wewnętrznej zawartości, ale jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Jakie to proste....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    ale jest śliczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    łatwy i pyszny:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !