Sposób przygotowania

500 g wywaru z kości
50 g włoszczyzny
50 g marchewki
80 g suchej fasoli
1 cebula
6 ziemniaków
20 g wędzonego boczku
Sól
Pieprz
Majeranek

Dnia poprzedzającego gotowanie zupy, namoczyć fasolę w przegotowanej wodzie. Włoszczyznę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Fasolę wraz z wodą w której się moczyła dodać do wywary, do wywaru dodać także część boczku, marchew i włoszczyznę- posolić i gotować. Cebulę obrać i pokroić na talarki dusić ja na pozostałej części boczku. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, dodać do zupy wraz z przyprawami i cebulą przysmażoną. Gdy ziemniaki zrobią się miękkie zupę przyprawić do smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !