Sposób przygotowania

50 g włoszczyzny
8 sztuk cebuli
10 g tłuszczu
2 g mąki
20 g słoniny
10 g sera żółtego
50 g pieczywa
Sól
Przyprawy

Włoszczyznę pokroić, zalać zimną wodą, posolić i zagotować. Cebulę pokroić i dusić na tłuszczu rozgrzanym uprzednio. Do cebuli dodać mąki i smażyć do momentu uzyskania złotego koloru, po czym rozprowadzić zimną wodą, dodać do zupy i zagotować. Przygotować grzanki: kromki chleba posmarować tłuszczem i zapiec w piekarniku. Grzanki ułożyć na talerzu, posypać startym serem, zalać zupom o orosić słoninkom.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smak prawdziwej kuchni!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetna;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !