Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

50 g włoszczyzny
8 sztuk cebuli
10 g tłuszczu
2 g mąki
20 g słoniny
10 g sera żółtego
50 g pieczywa
Sól
Przyprawy

Włoszczyznę pokroić, zalać zimną wodą, posolić i zagotować. Cebulę pokroić i dusić na tłuszczu rozgrzanym uprzednio. Do cebuli dodać mąki i smażyć do momentu uzyskania złotego koloru, po czym rozprowadzić zimną wodą, dodać do zupy i zagotować. Przygotować grzanki: kromki chleba posmarować tłuszczem i zapiec w piekarniku. Grzanki ułożyć na talerzu, posypać startym serem, zalać zupom o orosić słoninkom.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 29.11.2012 10:20
świetna;]
Juleczka20 03.05.2012 21:38
bardzo lubię
angelika14 16.02.2012 15:09
smak prawdziwej kuchni!
kotlet 28.10.2011 13:27
bardzo pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak