Sposób przygotowania

Propozycja na prosta zacierkę lekko pikantną - do zup lub jako samodzielne danie z sosem .
Zagnieść twarde ciasto z mąki , wody , ketchupu soli podsypują po odrobinie mąki tak by nie lepiło się do rąk w trakcie rwania .Zostawić ciasto by obeschło , albo tak jak ja robię rwać malutkie zacierki bezpośrednio na wrzątek . Zagotować osoloną wodę z masłem i wrzucać na wrzątek kluseczki. Gotować ok 15 minut. Odcedzić , przelać zimna przegotowana wodą .
Dodawać do zup, lub okraszone masłem z podsmażoną cebulką , skwareczkami lub jakimś sosem , lub jako dodatek do II dań .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    czarnaMi

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !