Sposób przygotowania

6 jajek
1 łyżka masła roślinnego
1 łyżka mleka
Mała szczypta soli i pieprzu

Jajka wbić do mąki, dodać sól, pieprz, mleko i energicznie ubijać widelcem. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Gdy przestanie skwierczeć, wlać jajka i smażyć, nie mieszając, a tylko podważając brzegi omletu nożem, by masa spływała pod spód. Kiedy zostanie już tylko cienka, nieścięta warstewka na powierzchni, ułożyć na środku nadzienie, zwinąć przeciwległe brzegi do środka , przykryć i utrzymywać na bardzo małym ogniu przez ok. 5 minut. Podawać gorące. Farsz do omletów może być różny to zależy od waszej fantazji; szpinak, duszone na maśle jarzyny, grzyby czy też słodki farsz.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !