Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler w płatkach migdałowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1
płatki migdałowe 10 dag
sól, cukier, pieprz
ocet 10 %
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Seler w płatkach migdałowych

Seler obieramy i kroimy w owalne plasterki o grubości 1-1,5cm. Wrzucamy do lekko osolonej i osłodzonej wody z domieszką octu i gotujemy 8 min. Bułkę tartą mieszamy z płatkami. Jajko roztrzepujemy i kilkoma kropli przyprawy Kucharek. Ugotowane selery maczamy w mące, następnie w jajku i panierce z bułki tartej i płatków. Smażymy na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.08.2012 09:27
tak go jeszcze nie robiłam
Betka 09.07.2012 07:27
pycha;)
Grażyna13 28.12.2011 09:24
To by mi smakowało :)
FAFIK 25.07.2011 21:56
Ależ smacznie brzmi
hastalavista 19.04.2011 17:57
oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak